Ostali sportski klubovi

Biciklistički klub “Svilajnac” je vrlo mlad klub, i za sada jedini njegov oblik delovanja je rekreativni biciklizam, jer još uvek nije uključen u takmičenje, ni individualno ni kolektivno, a jedan od oblika organizovanja je i taj što klub ima svoj vlastiti bicikl-servis i pruža pomoć i usluge u održavanju i popravljanju bicikala svojim članovima.

Odbojkaški klub “Smeč” u 2010. godini počinje po prvi put takmičenje u regionalnoj ligi.

Konjički klub “Mara Resavkinja” u 2009. godini nije imao značajnijih aktivnosti.

Bridž klub “Svilajnac. Nije poznato nikakvo delovanje tokom 2010. godine.

Auto-sportski klub "Svilajnac" - Prestao sa radom krajem 2004. godine.

U opštini Svilajnac deluju dva planinarska kluba. Planinarsko društvo “Beljanica” je nastavljač dugogodišnje planinarske tradicije koja traje preko 150 godina. Aktivnosti koje ovo društvo sprovodi su mnogobrojne i uglavnom su vezane za Planinarski dom “Suvaja” koji je smešten u podnožju planine Beljanica, gde se aktivnošću njenih članova u protekloj godini opet najviše radilo na restauraciji kuhinjskog i trpezarijskog prostora, kao i finalizacije istog i opremanje prostorija za udoban smeštaj. Ovaj objekat je već doveden funkciji, i već je pružao smeštaj planinarima u određenom broju, a stvoreni su uslovi i radilo se na tome da se obezbedi i etažno grejanje kao i dovod vode do novosagrađenog objekta.

Što se tiče sportskih poduhvata, svake godine, već tradicionalno se održavaju dve planinarske manifestacije, a to su “U susret proleću u planinama”, koja se održava krajem aprila i na kojoj pored našeg PD -a učešće uzima još desetak planinarskih društava iz bliže i dalje okoline. Na ovom susretu bude preko 400 planinara. Takođe se krajem septembra održava i “Jesenji planinarski susret”, sa nešto manjim brojem planinara. Tokom godine su održane zimska i letnja škola planinarstva za najmlađe, koja je trajala po sedam dana u vreme školskih raspusta, uz minimalnu participaciju samih učesnika.

Više informacija o Planinarskom društvu "Beljanica" na strani o udruženjima.


Izvor: Sportski savez opštine Svilajnac