Loading
Учитава се...

JOŠ JEDNA VELIKA DONACIJA ZA OBNOVU VRTIĆA U SVILAJNCU

Objavljeno: 25/08/2014

Donacija za obnovu vrtića u Svilajncu od 20.000 evra, koju je donirala kompanija Merck Sharp&Dohme (MSD), danas je svečano uručena opštini Svilajnac. Ova donacija sprovodi se preko Fonda B92 koji već nekoliko meseci unazad sarađuje sa opštinom Svilajnac na prikupljanju sredstava za obnovu razorenog obdaništa.

Ovom prilikom ova kompanija dovela je i preko 30 volontera koji na terenu pomažu opravku i radove na vrtiću. Svi volonteri su radnici ove kompanije koji su odvojili jedan dan kako bi pomogli obnovu vrtića, tako da su oni danas farbali klupe, dečje sprave, kosili, sređivali dvorište...

Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac rekao je da je rekonstrukcija vrtića prioritet opštine i da bez donatora ovaj posao teško da bi bio završen:

"Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji MSD koja ne samo da je dovela volontere već je donirala i sumu od 20.000 evra koja će preko Fonda B92 biti upotrebljena za završetak radova na centralnom objektu vrtića koji i najviše košta" - rekao je Milanović i istakao da radovi na rekonstrukciji vrtića idu predviđenom dinamikom i da će od septembra polovina mališana već moći da krene u vrtić, dok će cela rekonstrukcija biti završena do zime.

Iz kompanije Merck Sharp&Dohme (MSD) kažu da je zanjih najvažnija stvar bia ne da doniraju novac već da pokažu saosećajnost, brigu i da svojim primerom i radom doprinesu da vrtić u Svilajncu što pre počne sa radom:

"Nadam se da će primer naše kompanije biti dobar primer i drugim kompanijama da se na ovakav ili neki sličan način priključe obnovi jedinog vrtića u Svilajncu, koji je nažalost kompletno stradao u velikoj poplavi" - rekao je Predrag Gušić, direktor predstavništva Kompanije MSD Srbija.

 Inače, preko Fonda B92 do sada je prikupljeno nešto više od polovine potrebnih sredstava za rekonstrukciju glavnog objekta vrtića, a ova donacija još jedan je primer društveno odgovornog poslovanja velikih kompanija, a sve sa ciljem da deca iz Svilajnca od jeseni dobiju svoje novo obdanište.

Kompanija MSD u Srbiji posluje vec 15 godina. U poslednjih 10 godina preko predstavnistva MSD u Srbiji izdvojeno je vise od 8 miliona dolara za razlicite projekte drustvene odgovornosti koji su se sastojali od donacija lekova zdravstvenim institucijama, pomoc ugrozenim populacionim grupama, projekti podizanja standarda zdravstvenih usluga itd.