Loading
Учитава се...

OBNOVIMO VRTIĆ - SREDSTVA SA DINARSKOG I DEVIZNOG RAČUNA NAMENJENA OBNOVI VRTIĆA

Objavljeno: 29/05/2014

Najviše štete u razornom poplavnom talasu od javnih ustanova pretrpeo je gradski vrtić, PU „Dečja radost“ Svilajnac. Ustanova koja je zbrinjavala oko 450 dece u potpunosti je uništena. U sva tri objekta čija je ukupna površina oko 2.500 kvadratnih metara uništen je kompletan inventar i oprema za rad. Vrata i prozori su deformisani, pločice odlepljene, laminat podignut, zidovi natopljeni vodom čija visina je prelazila 1,5metar. Voda, koja se zadržala u objektu 6 dana, je trajno uništila dečje krevetiće, stolove i stoličice, kuhinjski blok, vešeraj, kotlarnicu, administrativnu opremu…Da bi se gradski vrtić ponovo stavio u funkciju potrebno je dosta vremena i sredstava.

Zato apelujemo na sve ljude dobre volje, na našu dijasporu, na firme, institucije i pojedince, da vrše uplate na namenske račune koje je opština Svilajnac otvorila. Sredstva će ići za obnovu vrtića "Dečja radost" iz Svilajnca, koji je potpuno uništen u poplavi i za čiju obnovu su potrebna velika materijalna sredstva. Pomozite da svilajnački mališani dobiju svoj vrtić.

Broj dinarskog računa je 840-3035741-41, primalac: Opština Svilajnac, donacija za poplavljene, a broj deviznog računa je 01-504104-100128984-000000-0000 – Opština Svilajnac – prijem donacija za otklanjanje posledica od poplave, SWIFT CODE: NBSRRSBG.