Loading
Учитава се...

SAOPŠTENJE PREDSEDNIKA OPŠTINE SVILAJNAC PREDRAGA MILANOVIĆA

Objavljeno: 28/05/2014

Na upravo održanoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac usvojeno je saopštenje Predraga Milanovića predsednika opštine Svilajnac koje prenosimo u celosti:

"Zakonom o vodama Republike Srbije, u članu 1. i 53. ovog Zakona, predviđeno je da je delatnost Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbija vode“ sprovođenje odbrane od poplava, organizovanje i sprovođenje mera zaštite od bujica. Reka Resava je reka prvog reda, a prema navedenom zakonu vode od opšteg interesa su u državnoj svojini. Prema operativnom planu za odbranu od poplava na tehničkoj deonici duž vodotoka reke Resave, na teritoriji opštine Svilajnac, odbranom od poplava neposredno rukovodi deonični rukovodilac VP „Ćuprija“ A.D. Ćuprija Zoran Banković, koji je direktno nadležan za sprovođenje zaštite od poplava.

Zoran Banković je 15.05.2014. godine, kada je proglašena vanredna situacija, došao na lice mesta, rukovodio odbranom od poplava i po njegovim uputstvima i preporukama postupao je Štab za vanredne situacije opštine Svilajnac i stavio na raspolaganje svu logističku podršku u vidu ljudstva i mehanizacije, što je i bila obaveza Štaba. S obzirom da je Javno vodoprivredno preduzeće „Srbija vode“ preko VP „Ćuprija“ jedino nadležno da neposredno rukovodi odbranom od polava, ovo preduzeće će dostaviti izveštaj o preduzetim merama, o čemu će biti informisana i Skupština opštine Svilajnac.

Imajući u vidu sve gore navedeno Štab za vanredne situacije opštine Svilajnac postupao je u skladu sa zakonom i ovlašćenjima, i ovom prilikom obaveštavamo javnost da su sve neistinite informacije i laži, koje su prethodnih dana plasirane sa raznih strana, namerno, planski i smišljeno sredstvo za politički obračun. Sve dotične servisirane informacije su zlonamerno iskorišćene i služe za političku borbu, koja nije primerena trenutnoj situaciji u gradu Svilajncu i nanose orgomnu štetu za dalju koordinaciju i napore koje ulaže lokalna samouprava za normalizaciju uslova života naših građana."