Loading
Учитава се...

Turska pomaže Svilajnac

Objavljeno: 21/05/2014

Ambasadror Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj u prisustvu potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljaljića uručilo je danas Kriznom štabu opštine Svilajnac sušilice za zidove za objekte koji su prethodnih dana ugroženi ili oštećeni u poplavama.
Turski ambasador je rekao da je vlada Turske obezbedila 400 sušilica za zidove za opštine koje su pogođene poplavama, obećao još 600 komada i uručio Svilajnčanima prvih 40 sušilica.
Ministar Ljajić rekao je prilikom obilaska Hale sportova u Svilancu, gde se prikuplja pomoć za ugrožene građane, da nijedna opština i grad u Srbiji koji su pogođeni poplavama neće biti zaboravljeni i da Vlada mora da vodi računa o svakom delu zemlje.
"Za nas je svaki deo zemlje jednako važan i zato će na jednak način biti tretirani svi delovi u saniranju štete", rekao je LJajić.
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović upoznao je ministra Ljajića i ambasadora Turske sa situacijom u Svilajncu i poručio da taj grad očekuje pomoć od Vlade jer će u narednom periodu, nakon povačenja vode, uslediti popravka objekata i sanacija prostora.