Polazna | Opština Svilajnac | Medija centar | „Panasonik“ ostaje u Svilajncu, širi proizvodnju i zapošljava dodatnih 100 radnika

„Panasonik“ ostaje u Svilajncu, širi proizvodnju i zapošljava dodatnih 100 radnika

Predsednik URS Mlađan Dinkić razgovarao je sa predstavnicima kompanije „Panasonik“ i predsednicom opštine Svilajnac Goricom Dimčić Tasić o planovima ove kompanije. Kompanija će u Sviljancu proširiti proizvodnju i uposliti nove radnike.

Pregovore sa „Panasonikom“ o dolasku u Srbiju počeo je Mlađan Dinkić, tada ministar ekonomije.

„Kada sam pre četiri godine rekao da je budućnost Srbije u automobilskoj industriji, mnogi su bili skeptični. A evo, danas je „Fijat“ zvanično objavio novi model automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu. I ovde jedan od giganata elektronske industrije, „Panasonik“. Ne samo da ostaje da radi ovde, već širi proizvodnju i ulaže u dodatnu opremu. Za dva meseca ovde će biti instalirana najnovija tehnološka linija, a do kraja godine posao će dobiti još 100 radnika. „Panasonik“ je zadovoljan saradnjom sa lokalnom samoupravom i planiraju da se šire“, rekao je Dinkić.

Predsednica opštine Gorica Dimčić-Tasić rekla je da su investitore uspeli da privuku tako što su im obezbedili vrlo povoljne beneficije -- besplatno zemljište na 99 godina, oslobađanje od lokalne takse u roku od tri godine i maksimalno skraćen rok za izdavanje dozvola za početak gradnje, koji je smanjen na samo mesec dana.

„Budućnost Svilajnca je u „Panasoniku“ i napredak Svilajnca je neraskidivo vezan za „Panasonik“, a mi ćemo učiniti sve da im omogućimo sve uslove za dobro poslovanje“, rekla je predsednica opštine.

Podsetimo, „Panasonik“ je, posle razmatranja više lokacija u Srbiji, odlučio da svoju prvu proizvodnju smesti u Svilajnac, gde i trenutno posluje u iznajmljenim halama,  proizvodi elemente LED rasvete i zapošljava oko 50 radnika, ali uskoro znatno proširuje proizvodnju.

U Sviljancu, osim „Panasonika“, ulažu i druge ozbiljne kompanije, kao što su austrijski „POR“ i nemački „Reum“. Svilajnac sve uspešnije privlači investitore, a to je jedini način da se u Srbiji smanji nezaposlenost i ojača privreda.

Prijavite se ne feed komentara Komentara (6 poslato)

avatar
Dragan Matic 03.02.2012. 15:43
Rezultati govore. Kao i uvek.
avatar
Nebojša 07.02.2012. 19:49
Još jedan uspešan industrijski projekat u Šumadiji i Pomoravlju. Bravo !
avatar
mile trajkovic 10.02.2012. 15:34
voleo bih da to bude ali jos nesto voleo bih da se i sirotinja tamo moze slobodno zaposliti a ne preko veze ili stranacki da se tome jednom stane zauvek na put
avatar
Nenad 20.02.2012. 21:41
Ovo je za svaku pohvalu. Takodje bih zeleo da prokomentarisem prethodni komntar. Panasonic je gigant, da vodi politiku zaposljavanja kakvu vi mislite da vodi, ne bi bio tu gde jeste. Mislim da je zaposljavanja u Panasonicu iskljucivo stvar odluke menadzmenta za ljudske resurse Panasonica.
avatar
miodrag 24.04.2012. 20:26
Moj dragi Milojko-Miodrag Milojković,nekada direktor Elektromehanike Rudi Čajavec iz Banjaluke bi bio ponosan na svoj Svilajnac radi ovakvog uspeha.Japanci su vrlo čestiti i radni ljudi, a Panasonic-Matsushita je džin.Nekoliko sam puta bio službeno u Japanu i posetio i Panasonic.
Držite projekat kao malo vode na dlanu, bez obzira na silne napore i prepreke. Bravo za Vas.
Čestitam. Miodrag
avatar
Zdenko 21.05.2013. 08:19
Slažem se sa Nenadom, ipak je to velika kompanija koja bi trebalo vodi svoje HR odeljenje po svetskim standardima.

Napred!
ukupno: 6 | prikazano: 1 - 6

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu

Tagged as:

Video, panasonic, panasonik, svilajnac

Foto galerija