Polazna | Opština Svilajnac | Medija centar | OTVOREN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U SVILAJNCU

OTVOREN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U SVILAJNCU

Sajam zapošljavanja Svilajnac Sajam zapošljavanja Svilajnac

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović i predsednica opštine Svilajnac, Gorica Dimčić Tasić otvorili su danas Sajam zapošljavanja u Svilajncu, na kojem se očekuje učešće 22 poslodavaca iz Svilajnca i Despotovca, koji imaju potrebe za zaposlenjem više od 120 radnika.

Obezbeđeno radno mesto je ključan preduslov za kvalitetan život. Puno smo uložili u kreiranje pozitivne poslovne klime u Svilajncu i stvaranje što boljih uslova za razvoj i napredak naših privrednika. Najbolji dokaz tome jeste ovako sjajan odziv poslodavaca na ovogodišnjem sajmu“, istakla je Gorica Dimčić-Tasić i dodala da je sigurna da će brojni građani Svilajnca zahvaljujući Sajmu zapošljavanja naći posao.
 
Najtraženija zanimanja su iz mašinske, metalske i elektro struke, a traže se i stolari, pekari, prodavci, kuvari, konobari, parketari, menadžeri, komercijalisti i drugi. Među firmama koje učestvuju na Sajmu zapošljavanja su i „Panasonic Lighting Devices Serbia“, „Koelman Foods Products“ Svilajnac, ali i kompanija„Track-Experst“ Beograd koja se prvi put pojavljuje na Sajmu zapošljavanja u Svilajncu i traži 15 proizvodnih radnika.

Otvaranju Sajma zapošljavanja prisustvovao je i  Vladan Arsić, direktor Filijale NSZ Jagodina koja je u toku 2011. godine organizovala četiri Sajma zapošljavanja. Nakon prošlogodišnjeg sajma u Svilajncu zaposleno je 53 osobe.

Sajmovi zapošljavanja predstavljaju moderan i uspešan oblik povezivanja poslodavaca i kandidata za posao i pokazali su se kao uspešna mera zapošljavanja, jer godišnje oko 10 hiljada nezaposlenih lica na ovaj način nađe posao.

Prijavite se ne feed komentara Komentara (1 poslato)

avatar
Marina Nesic 21.04.2012. 00:42
Ovo je sjajna ideja za nezaposlene .Posto smo ja i moj muz dugo godina na evidenciji ne zaposlenih
interesuje me gde treba da se obratimo za informacije u vezi posla.U vrlo teskoj smo situaciji bez posla i bez zdravsvenog osiguranja.Svaki posao bih nam dobro dosao.Ja sam licno domacica i nemam skole,moj muz je radio u hotelu Svilajnac bio je lozac.Poznaje rad sa strujom vodom i zidarstvom ima oko 17godina radnog staza.
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak

Foto galerija