Polazna | Opština Svilajnac | Medija centar | Obeležen dan opštine Svilajnac

Obeležen dan opštine Svilajnac

 

Svečanom sednicom skupštine opštine Svilajnac i otvaranjem rekonstruisane ulice Stevana Sinđelića i trga Mare Resavkinje, dana 29.06.2012.godine obeležen je dan opštine Svilajnac.

Na svečanoj sednici predsednik opštine Predrag Milanović uručio je zahvalinice istaknutim pojedincima i organizacijama opštine.

Zahvalnice su dodeljene Resavskoj biblioteci, balkanskom prvaku u karateu Miljani Stojanović, doktoru veterine Vladanu Rajkoviću, poljoprivrednicima Markosu Đurđeviću, Dragiši Nikoliću i Draganu Milojeviću, dobitnicima priznanja u oblasti govedarstva na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Plaketa opštine Svilajnac pripala je direktoru Jedinice za upravljanje projektom, istraživanje i razvoj Republike Srbije Darku Đukiću.

Svečanoj sednici su prisustvovali i zamenik šefa misije japanske ambasade u Srbiji Kazuaki Kameda, državni sekretar u ministarstvu finansija Goran Radosavljević, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, kao i predstavnici Vojske Srbije, policije i predsednici nekoliko okolnih opština.

Svečanu atmosferu obogatili su predstavnici Garde Vojske Srbije koji su za građane Svilajnca izveli vežbu uz orkestar u glavnoj ulici.

Ovim povodom predsednik opštine Svilajnac otvorio je i rekonstruisanu ulicu Stevana Sinđelića i Trg Mare Resavkinje, uz prigodan program KUD-a Sinđelić.

Dužina nove saobraćajnice je 1.300 metara, sa kišnom kanalizacijom od 1.100 metara, a napravljeno je i 80 novih parking mesta.

Na trgu je urađeno zelenilo, pešačke staze i javna rasveta sa led sijalicama, kao i trotoari sa granitnim slojem površine 5.100 metara. Proslava je yavršena svečanim koktelom za sve zvanice koji je održan u Prirodnjačkom centru Svilajnac.

Dan opštine Svilajanac, 29. jun, obeleževa se jer je na današnji dan 1866. godine Svilajnac proglašen za varošicu, ukazom koji je potpisao knez Mihailo Obrenović.

 

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu

Tagged as:

Video, svilajnac, Dan opstine

Foto galerija