Polazna | Opština Svilajnac | Medija centar | Uspeh svilajnačkih stočara na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Uspeh svilajnačkih stočara na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Uspeh svilajnačkih stočara na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Opština Svilajnac, zajedno sa poljoprivrednicima sa teritorije svoje opštine, učestvovala je na ovogodišnjem 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i to posle dve godine pauze. Ni ovog puta očekivanja nisu izneverena i nisu izostale nagrade: junice Dragana Todorovića iz Dublja i Bobana Ristića iz Bobova osvojile su po srebrnu medalju tj. Proglašene su pratiljama šampionke u kategoriji junica simentalske rase, a opština Svilajnac osvojila je srebrni šampionski pehar za izložene kolekcije junica.

U ime opštine Svilajnac pehar je primio dr Vladan Rajković, predsednik Skupštine opštine Svilajnac Svilajnac, izjavivši da je ove godine konkurencija bila jaka i da je dobro što Svilajnac održava kontinuitet u razvoju stočarstva čime se nameće kao lider u ovoj oblasti u regionu, pa i šire.

Dr Miroslav Miša Marinković, zamenik predsednika Skupštine opštine Svilajnac objasnio je da se poslednjih godina u Svilajncu radilo planski na stvaranju trajnog kvaliteta grla:

„ Godinama unazad se na jedan pravi način pristupalo uzgajivanju krava, selekciji, planskom osemenjavanju i rezultat toga je da imamo kontinuitet u trajnom stvaranju kvalitetnih grla, a onda ni nagrade na izostaju.“ – izjavio je on.

 

Sve učesnike sajma u Novom Sadu iz Svilajnca opština je nagradila sa po 20.000 dinara, kao podršku i doprinos razvoju stočarstva i podsticaj za ostvarivanje uspešnih rezultata i u budućnosti.


Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak