Loading
Учитава се...

BEBAMA NA DAR

Objavljeno: 24/03/2018

Danas je u  Centru za brigu o porodici u Svilajncu podeljeno 23 poklon paketa za svaku rođenu bebu, na teritoriji opštine Svilajnac, u januaru i februaru ove godine. Akcija „Bebama na dar“ je jedan od načina se mladim roditeljima pruži podrška.

"Opština Svilajnac praktikuje različite podsticaje za podizanje nataliteta, tako što izdvaja novac za prvo, drugo i treće rođeno dete, odvaja novac za vantelesnu oplodnju. Stalno nam je do svakog člana naše zajednice, posebno do ovih najmlađih i roditelji treba da znaju da mogu uvek da računaju na podršku Opštine Svilajnac”, rekao je ovom prilikom predsednik opštine Svilajnac koji je uručio prvi poklon paket jednom od najmlađih Svilajnčana.

S ciljem da unapredi socijalnu zaštitu i položaj najosetljivijih grupa građana na lokalnom nivou, kao i da promoviše porodične vrednosti, Skupština opštine Svilajnac osnovala je Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom tj. Centar za brigu o porodici. Centar za brigu o porodici “Svilajnac” je ustanova osnovana Odlukom Skupštine Opštine Svilajnac sa ciljem da obavlja delatnost u oblasti socijalne zaštite iz nadležnosti lokalne samouprave. Ovaj Centar  će najosetljivijim kategorijama građana pružati podršku u ostvarivanju prava kao i pomoć za kvalitetnije funkcionisanje u svakodnevnom životu.

Centar za brigu o porodici će svoje aktivnosti organizovati samostalno i u partnerstvu sa državnim, lokalnim institucijama i nevladinim organizacijama. Aktivnosti Ustanove biće raznovrsne i obuhvataće različite kategorije korisnika, od najmlađih do najstarijih.

LIČNO URUČENI BEBI PAKETI ZA PORODICE KOJE NISU MOGLE DA PRISUSTVUJU ZVANIČNOJ PODELI

Sve porodice koje su u januaru i februaru ove godine postale bogatije za još jednog člana dobile su bebi pakete, a Centar za brigu o porodici nastaviće sa ovom akcijom kako bi svaka novorođena beba na teritoriji opštine Svilajnac do kraja godine dobila ovu simboličnu pomoć i podršku.