Loading
Учитава се...

Proslavljen Dan opštine Svilajnac

Objavljeno: 12/07/2017

Ukazom kneza Mihaila Obrenovića, 29. juna, 1866. godine, Svilajnac je proglašen za varošicu. Ovaj grad ima bogatu istoriju, a zahvaljujući vrednim, uglednim i talentovanim Svilajnčanima ima i sigurnu budućnost.

U protekloj godini, kao i u prethodnim, opštinsko rukovodstvo je postavilo značajne ciljeve za razvoj Svilajnca i sa zadovoljstvom ističemo da se opština Svilajnac učvrstila na svom putu napretka i prosperiteta.

Na svečanoj sednici održanoj 29. juna 2017.godine, povodom Dana opštine Svilajnac prisutnima se obratio predsednik opštine Predrag Milanović i zahvalio svim saradnicima istakavši: „Posebno smo ponosni na saradnju sa Vladom Republike Srbije i javnim preduzećima, čiji je rezultat realizacija investicija od preko milijardu dinara“.

Na svečanoj sednici dodeljene su nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Svilajnac za školsku 2016/2017. godinu. Tom odlukom svaki đak generacije je dobio novčanu nagradu u iznosu od 30.000 dinara, a učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima od opštine Svilajnac dobili su po 10.000 dinara.

Pored nagrada učenicima, na svečanoj sednici su dodeljena društvena priznanja istaknutim pojedincima i institucijama. Zahvalnice su dodeljne :

  1. Milanu Rajkoviću iz Svilajnca,
  2. Zoranu Radosavljeviću, direktoru Poljoprivredno-veterinarske škole sa Domom učenika ”Svilajnac” u Svilajncu,
  3. Cirilu Globočniku, Županu Opštine Radovljica,
  4. Đorđu Vukoviću, savetniku direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije,
  5. JAVNO-VODOPRIVREDNOM PREDUZEĆU „SRBIJAVODE“ BEOGRAD,
  6. GRADU BEČU, glavnom gradu Republike Austrije.

Na kraju svečanog programa Opština Svilajnac uručila i jedno specijalno priznanje.

Početkom ove godine dvogodišnji Dušan Todorović iz svilajnačkog sela Kušiljeva oboleo je od NEUROBLASTOMA- najtežeg oblika malignog oboljenja kod dece. Na ovu tešku vest građani Svilajnca, meštani sela, dijaspora, institucije i udruženja odmah su reagovali i prikupili značajnu pomoć koju su uputili porodici Todorović.

Opština Svilajnac ovom prilikom iskazala je veliku zahvalnost i dodelila specijalno priznanje SVILAJNČANIMA, za pokazanu humanost i solidarnost prilikom prikupljanja pomoći za lečenje Dušana Todorovića.