Polazna | Opština Svilajnac | Medija centar | GIZ IMPACT projekat | NASTAVAK GIZ IMPACT PROJEKTA - SASTANAK RADNE GRUPE

NASTAVAK GIZ IMPACT PROJEKTA - SASTANAK RADNE GRUPE

NASTAVAK GIZ IMPACT PROJEKTA - SASTANAK RADNE GRUPE

Sastanak kojim se nastavlja saradnja opštine Svilajnac i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju ( GIZ ) održan je danas u Svilajncu, a tema je ovog puta bila oblast neformalnog sakupljanja otpada.

Konsultant na GIZ IMPACT projektu Višnja Baćanović rekla je da je trenutno u toku sakupljanje podataka na terenu o neformalnim sakupljačima otpada, što je segment ošteg cilja projekta, a to je unapređenje sistema upravljanja komunalnim otpadom:

"Postoji taj jedini veliki deo sistema rada koji učestvuje u upravljanju otpadom, a to su neformalne grupe, i to nije slučaj samo u Svilajncu ili Srbiji, nego svuda u svetu. Taj neformalni sektor i dalje najvećim delom čini romska populacija i najsiromašniji slojevi društva i oni čine možda i najveći deo u lancu prikupljanja i upravljanja otpadom" - objasnila je Višnja i dodala da je ovo početak u procesu izrade empirijske studije koja će sadržati analizirane podatke sa terena i mere i predloge za dalje unapređenje upravljanjem otpadom.

U narednom periodu pristupiće se prikupljanju podataka sa terena, od svih učesnika u ovim procesima, a tim povodom biće organizovan i niz drugih formalnih i neformalnih sastanaka. 

Ovom sastanku prisustvovao je opštinski GIZ IMPACT projektni tim, čiji je deo, od ovog sastanka, i Dragana Radević, zamenik predsednika opštine Svilajnac.

Prijavite se ne feed komentara Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak