Loading
Учитава се...

Nova kuća za porodicu Stojanović kao poklon opštine Svilajnac

Objavljeno: 22/11/2012

 

Božidar Stojanović, samohrani otac četvoro dece, iz sela Dublje kod Svilajnca danas se sa svojom porodicom uselio u novu kuću, koju mu je sagradila i opremila opština Svilajnac svojim sredstvima. Porodicu Stojanović su u njihovom novom domu posetili Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i Zamenik predsednika opštine dr Danijela Stojadinović .

Božidar je sa svojom decom živeo u kući koja se srušila, u veoma nehumanim uslovima. Danas ima novu kuću, sa preko 60 kvadrata, opremljenu sa novima nameštajem koji su dobili na poklon od opštine Svilajnac. Rukovodstvo opštine Svilajnac obećalo je da će šestočlanoj porodici Stojanović sagraditi kuću do Nove Godine, a nešto više od mesec dana pre kraja godine dobili su novi dom.

"Kad smo pravili novu socijalnu politiku, doneli smo odluku da od ove godine pokrenemo jedan novi program, a to je da svake godine zbrinemo nekoliko porodica koje imaju stambene probleme ili žive u uslovima koji su nehumani.  Ovo je druga porodica koju smo ove godine rešili, a sledeće godine nastavljamo sa ovom akcijom. U skladu sa našim materijalnim mogućnostima, pokušaćemo da zbrinemo što više porodica, a prioritet imaju porodice sa  više dece, da probamo da im obezbedimo dom.  Ovde bih naglasio još jednu veliku akciju, a to je da opština i Komeserijat za izbeglice planiramo da izgradimo jednu stambenu zgradu i time rešimo problem stanovanja izbeglica na teritoriji opštine Svilajnac i da do kraja mandata možemo da kažemo da svaki stanovnik naše opštine ima krov nad glavom. Ovde smo uradili jednu kuću iz temelja, porušili staru koja i nije bila za život. Uradili smo i priključak za električnu energiju i vodu i ubacili nov nameštaj. Kompletno opremljena kuća data je porodici Stojanović na korišćenje." - izjavio je Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

"Ovo je mali korak za opštinu Svilajnac ali veliki za ovu porodicu. Veoma smo se zalagali da dobiju ovu kuću i da im omogućimo hihijenske i materijalne uslove za razvoj ove dece, kako bi imali gde da uče i odrastaju bar malo bezbrižnije. Ovakvih akcija će biti još, jer je pre svega potrebno razumevanje i dobra volja, a mi to imamo. Imamo i odlične službe za socijalni rad koje su stalno na terenu, prate i izveštavaju o stanju, a mi dalje pokušavamo da ovakve i slične porodice zbrinemo i rešimo  njihove probleme, naročito za one slučajeve koji su urgentni" - izjavila je zamenica predsednika opštine Svilajnac dr Danijela Stojadinović.

Samohrani otac Božidar Stojanović kaže da će konačno i bukvalno imati krov nad glavom:

"Više mi kuća neće prokišnjavati, imaću vodu, i struju i moći ću svojoj deci d pružim normalne uslove. Hvala opštini Svilajnac na podršci i razumevanju za našu izuzetno tešku materijalnu situaciju." - rekao je Božidar Stojanović.

Četvoro dece kažu da ih je poklon veoma obradovao i da će im bitno olakšati život i detinjstvo.

"Sada imam gde sa spavam,u novom i mekanomkrevetu, gde da radim domaći i da se igram sa svojom sestrom i braćom." - izjavila je sedmogodišnja Angelina Stojanović.