Loading
Учитава се...

Nove kuće za pet izbegličkih porodica

Objavljeno: 20/11/2014

Ugovori sa pet porodica koje su interno raseljene sa Kosova o obezbeđivanju domaćinstva sa okućnicom potpisani su juče u maloj sali opštine Svilajnac ( „Ugovor o saradnji na realizaciji projekta dodele pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja interno raseljenim licima dok su u raseljeništvu, obezbeđivanjem domaćinstava sa okućnicom“). Ovim interno raseljenim porodicama se obezbeđuje seosko domaćinstvo sa okućnicom u cilju poboljšanja uslova stanovanja.

 Ugovore je potpisao predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović sa sa prodavcem    domaćinstva i porodicom koja ga dobija. U pitanju su seoska domaćinstva sa teritorije opštine Svilajnac, a za ovo su Komeserijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i opština Svilajnac izdvojili 810.000 dinara po porodici.

„Opština je konkurisala na javni poziv Komeserijata i prošla konkurs, tako da smo na ovaj način stambeno zbrinuli pet izbegličkih porodica. Svaka od porodica koje su dobile pomoć ispunila je propisane uslove i kriterijume za izbor korisnika. Vi se naši sugrađani, a Svilajnac je vaš grad“ – izjavio je Predrag Milanović i poželeo sreću u novim domovima svim porodicama.