Loading
Учитава се...

OBNOVLjEN SVILAJNAČKI CENTAR ZA KULTURU

Objavljeno: 22/02/2012

Pored predsednice opštine Svilajnac Gorice Dimčić-Tasić, svečanom otvarnju prisustvovao je ministar kulture Predrag Marković, čije je ministarstvo obezbedilo sredstva za nabavku scenske tehnike i mehanike, kao i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, budući da je projekat adaptacije Centra za kulturu finansiran iz programa podrške građevinskoj industriji koji je iniciralo ovo ministarstvo.

U zgradu Centra za kulturu decenijama nije ulagano i meni je posebno zadovoljstvo što će od danas Svilajnac najzad imati objekat dostojan brojnih kulturnih manifestacija i sadržaja koje organizuje“, izjavila je predsednica opštine Svilajnac i dodala da opština, pored brige o životnim pitanjima svojih sugrađana, mora ulagati i u kulturni ambijent i stalno unapređivati kulturnu ponudu, kako bi stanovnicima Svilajnca obezbedila bogat i kvalitetan život.

Zgrada Centra za kulturu podignuta je 1934. godine kao sedište Sokolskog društva „Dušan Silni“, a kasnije i Radničkog univerziteta „Dragoš Ilić“, a 90-ih godina, postaje centar pozorišnih, muzičkih i likovnih programa, kao i nosilac manifestacije „Sinđelićevi dani“.