Loading
Учитава се...

OBUKA UNDP

Objavljeno: 09/12/2015

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u okviru projekta “Unapređena vitalnost za odgovor na vanredne situacije”, u saradnji sa UNDP i Vladom Japana, organizovao je obuku štabova za vanredne situacije u skladu sa EU mehanizmom civilne zaštite, za 30 opština koje su najugroženije od rizika elementarnih nepogoda u Republici Srbiji.
Osmi ciklus obuke, u kojem su učestvovali i uzeli aktivno učešće predstavnici štabova za vanredne situacije grada Jagodine i opština Paraćin i Svilajnac, održao se 03. i 04. decembra 2015. godine u Jagodini.
Otvaranju obuke, pored pomoćnika Načelnika Sektora za vanredne situacije gospodina Ivana Barasa, Načelnika Nacionalnog trening centra za vanredne situacije gospodina Aleksandra Lazarevića i predstavnika UNDP gospodina Žarka Petrovića, prisustvovali su i gradonačelnik grada Jagodine gospodin Ratko Stevanović, kao i predstavnici Japana gospodin Naoki Nihei i gospođa Kanako Emoto.
Cilj obuke je smanjenje rizika od katastrofa i povećanje kapaciteta lokalnih zajednica za uspešan odgovor u vanrednim situacijama, u skladu sa mehanizmom Civilne zaštite Evropske unije. Kroz predavanja i razmenu iskustava, kao i kroz relizaciju praktičnih zadataka u timskom radu, polaznici obuke zajedno sa organizatorima i predavačima u potpunosti su doprineli ostvarenju cilja obuke.