Loading
Учитава се...

Održana osma redovna sednica SO Svilajnac

Objavljeno: 16/05/2013

 

16.05.2013. - Danas je u velikoj sali SO Svilajnac održana osma redovna sednica Skupštine opštine Svilajnac, na kojoj se raspravljalo o 19. tačaka dnevnog reda.

Nakon razmatranja izveštaja Opštinske izborne komisije verifikovan je mandat odborniku Zoranu Milutinoviću iz Lukovice.

Na sednici je usvojeno rešenje kojim se daje saglasnost na Statut Javnog preduzeća STC – Prirodnjački centar „Svilajnac“ u Svilajncu i Odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora tog preduzeća. Takođe, usvojeno je rešenje o obrazovanju Komisije za imenovanje direktora Javnog preduzeća STC – Prirodnjački centar „Svilajnac“ u Svilajncu i Komisije za imenovanje direktora KJP „Morava“, a povodom isteka mandata direktora Centra za kulturu usvojeno je rešenje o imenovanju VD direktora ove ustanove.

Usvojeni su Izveštaj o poslovanju KJP „Morava“ iz Svilajnca za 2012. godinu, Izveštaj o radu Centra za kulturu za istu godinu, kao i Izveštaj o radu Centra za socijalni rad u Svilajncu za 2012. godinu. Data je saglasnost na Program rada Centra za socijalni rad za 2013. godinu. Na sednici je usvojena inicijativa za preispitivanje predloga organizacije mreže sudova u Republici Srbiji sa predlogom da u opštini Svilajnac bude sedište Osnovnog suda.

Odbornički predlozi su najviše bili usmereni na podržavanje inicijative protiv odluke Ministarstva prosvete da se Gimnaziji i Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika u Svilajncu ukine po jedno odeljenje.