Loading
Учитава се...

OTVOREN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U SVILAJNCU

Objavljeno: 27/03/2012

Obezbeđeno radno mesto je ključan preduslov za kvalitetan život. Puno smo uložili u kreiranje pozitivne poslovne klime u Svilajncu i stvaranje što boljih uslova za razvoj i napredak naših privrednika. Najbolji dokaz tome jeste ovako sjajan odziv poslodavaca na ovogodišnjem sajmu“, istakla je Gorica Dimčić-Tasić i dodala da je sigurna da će brojni građani Svilajnca zahvaljujući Sajmu zapošljavanja naći posao.
 
Najtraženija zanimanja su iz mašinske, metalske i elektro struke, a traže se i stolari, pekari, prodavci, kuvari, konobari, parketari, menadžeri, komercijalisti i drugi. Među firmama koje učestvuju na Sajmu zapošljavanja su i „Panasonic Lighting Devices Serbia“, „Koelman Foods Products“ Svilajnac, ali i kompanija„Track-Experst“ Beograd koja se prvi put pojavljuje na Sajmu zapošljavanja u Svilajncu i traži 15 proizvodnih radnika.

Otvaranju Sajma zapošljavanja prisustvovao je i  Vladan Arsić, direktor Filijale NSZ Jagodina koja je u toku 2011. godine organizovala četiri Sajma zapošljavanja. Nakon prošlogodišnjeg sajma u Svilajncu zaposleno je 53 osobe.

Sajmovi zapošljavanja predstavljaju moderan i uspešan oblik povezivanja poslodavaca i kandidata za posao i pokazali su se kao uspešna mera zapošljavanja, jer godišnje oko 10 hiljada nezaposlenih lica na ovaj način nađe posao.