Loading
Учитава се...

OTVORENA GRADSKA PIJACA

Objavljeno: 23/12/2015

Nakon dva meseca trajanja radova na rekonstrukciji zelene pijace u Svilajcu, ona je danas zvanično i svečano otvorena u prisustvu opštinskog rukovodstva, predstavnika medija i oko 1.000 građana, koji nisu krili oduševljenje i zadovoljstvo novom pijacom.


Rekonstrukcija je podrazumevala nove vodovodne i kanalizacione instalacije, novu hidrantsku mrežu, urađen je sistem za odvođenje atmosferskih voda. Asfaltiran je ceo prostor, kao i prilazi pijaci. Ono što je najvažnije, pijaca je po prvi put pokrivena:

„Građani više neće kisnuti, niti se smrzavati jer smo pijacu pokrili i zatvorili.  Prodavci i svi mi građani koji odlazimo na pijac, imaćemo mnogo bolje uslove. Ima i preko 100 novih tezgi, a ceo prostor je preuređen tako da bude toplije, čistije, udobnije i lakše. Smatram da je uređena pijaca, na koju ljudi idu svakog dana, jedna od osnovnih potreba i da Svilajanc danas ima pijacu kao i bilo koji drugi razvijeni grad u Evropi“ – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović na otvaranju.

 

Iz uprave pijace kažu da prioritet za zakup tezgi imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, kako bi se njima pomoglo i olakšalo plasiranje proizvoda. Građani Svilajnca su zadovoljni kako nova pijaca izgleda, kažu da im je sada mnogo lakše i da će rado dolaziti ovde po bilo kojim vremenskim uslovima. Ukupno je pokriveno i zatvoreno 640m².