Loading
Учитава се...

„Panasonik“ ostaje u Svilajncu, širi proizvodnju i zapošljava dodatnih 100 radnika

Objavljeno: 03/02/2012

Pregovore sa „Panasonikom“ o dolasku u Srbiju počeo je Mlađan Dinkić, tada ministar ekonomije.

„Kada sam pre četiri godine rekao da je budućnost Srbije u automobilskoj industriji, mnogi su bili skeptični. A evo, danas je „Fijat“ zvanično objavio novi model automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu. I ovde jedan od giganata elektronske industrije, „Panasonik“. Ne samo da ostaje da radi ovde, već širi proizvodnju i ulaže u dodatnu opremu. Za dva meseca ovde će biti instalirana najnovija tehnološka linija, a do kraja godine posao će dobiti još 100 radnika. „Panasonik“ je zadovoljan saradnjom sa lokalnom samoupravom i planiraju da se šire“, rekao je Dinkić.

Predsednica opštine Gorica Dimčić-Tasić rekla je da su investitore uspeli da privuku tako što su im obezbedili vrlo povoljne beneficije -- besplatno zemljište na 99 godina, oslobađanje od lokalne takse u roku od tri godine i maksimalno skraćen rok za izdavanje dozvola za početak gradnje, koji je smanjen na samo mesec dana.

„Budućnost Svilajnca je u „Panasoniku“ i napredak Svilajnca je neraskidivo vezan za „Panasonik“, a mi ćemo učiniti sve da im omogućimo sve uslove za dobro poslovanje“, rekla je predsednica opštine.

Podsetimo, „Panasonik“ je, posle razmatranja više lokacija u Srbiji, odlučio da svoju prvu proizvodnju smesti u Svilajnac, gde i trenutno posluje u iznajmljenim halama,  proizvodi elemente LED rasvete i zapošljava oko 50 radnika, ali uskoro znatno proširuje proizvodnju.

U Sviljancu, osim „Panasonika“, ulažu i druge ozbiljne kompanije, kao što su austrijski „POR“ i nemački „Reum“. Svilajnac sve uspešnije privlači investitore, a to je jedini način da se u Srbiji smanji nezaposlenost i ojača privreda.