Loading
Учитава се...

POZIV ZAINTERESOVANIM MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA, PREDUZETNICIMA I POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA POGOĐENIM POPLAVAMA NA TERITORIJI OPŠTINE SVILAJNAC

Objavljeno: 17/09/2014

Pozivaju se mala i srednja preduzeća, preduzetnici i poljoprivredni proizvođači kojima su majskim poplavama stradala osnovna sredstva za rad, mašine i oprema, stoka ili poslovne prostorije da popunjavanjem zahteva apliciraju za pomoć u okviru projekta Evropske unije „Pomoć Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji“ koji realizuje nemačka humanitarna organizacija Help u saradnji sa opštinom Svilajnac.

 

Zahtevi se mogu preuzeti u period od 18.09.2014. do 25.09.2014. godine u prostorijama Kancelarije za poplave, radnim danom od 7:30 do 15:30 časova.

 

Popunjene formulare treba dostaviti poštom na adresu kancelarije Help-a navedenu u zahtevu ili lično u Kancelariju za poplave najkasnije do 30.09.2014. godine.   

 

Selekciju finalnih korisnika pomoći vrši Help u saradnji sa Opštinom Svilajna na osnovu kriterijuma definisanih metodologijom sprovođenja programa pomoći poplavljenim područjima odobrenom od strane donatora.

 O programu:

Program Evropske unije „Pomoć Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji“ ukupne vrednosti od 30 miliona evra biće realizovan u periodu od 10 meseci u 24 grada i opštine u Srbiji.

Nemačka organizacija Help-Hilfe zur Selbsthilfe, kao jedna od pet organizacija koje sprovode aktivnosti pomoći, realizovaće deo projekta vrednosti oko 2 miliona koji će biti usmereni na izgradnju i obnovu kuća i pomoć malim biznisima u Kosjeriću, Kraljevu, Lazarevcu, Svilajncu, Trsteniku i Varvarinu.

 

U okviru programa EU Help će realizovati delove komponenti izgradnje i/ili popravke stambenih jedinica u kombinaciji sa dohodovnim aktivnostima, odnosno podrškom  obnavljanja mikro i malih biznisa sa fokusom na poljoprivredna domaćinstva.