Loading
Учитава се...

PREMIJER VUČIĆ POSETIO OPŠTINU SVILAJNAC

Objavljeno: 24/02/2016

 

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas opštinu Svilajnac, gde je sa predsednikom opštine Predragom Milanovićem obišao radove na rekonstrukciji glavnog objekta Srednje škole Svilajnac finansirane iz Fonda solidarnosti i prisustvovao potpisivanju ugovora o početku rekonstrukcije zdravstvene ambulante u selu Kušiljevo.

Na Srednjoj školi Svilajnac urađeni su krov, svi unutrašnji radovi, instalacije, novi toaleti, podovi, zidovi, fasada... Vrednost projekta je veća od 32 miliona dinara, a svi radovi biće završeni do kraja marta. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović potpisao je danas u prisustvu premijera Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara i Ugovor o obnovi zgrade ambulante u svilajnačkom selu Kušiljevo, čime i zvanično počinju radovi na obnovi ovog objekta, koji će biti završen za mesec dana i za koji će iz Fonda solidarnosti, a preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, biti izdvojeno oko 9 miliona dinara.

Premijer Vučić rekao je da iz Kušiljeva danas i formalno Vlada Republike Srbije kreće u jednu veliku akciju rekonstrukcije i renoviranja školskih i zdravstvenih objekata širom zemlje:

„Krenuo sam u obilazak na terenu, Svilajnac je bio veoma uspešan i vredan nakon poplava sve je sanirano, sada je vreme da gledamo u budućnost, gde će naša deca da se školuju i gde će građani da se leče. Dobro je i da smo krenuli sa dualnim obrazovanjem, jer će u Srednjoj školi Svilajnac biti upisano 30 učenika na novom smeru elektrotehničar elektronike kojima je obezbeđena praksa u Panasonic-u, i zaposlenje. Ima još puno posla, ali obnova škola, domova zdravlja, bolnica je nešto najvažnije što radimo posle mnogo godina, jer većina tih objekata decenijama nije obnavljana. Za mene je velika pobeda kada obnovimo ambulantu u Kušiljevu, četiri škole u Svilajncu, to je zasluga svih građana, ali odavde krećemo, obići ćemo sva sela, ambulante i škole“ – izjavio je Vučić.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da obnova Svilajnca nakon majskih poplava ne bi bila moguća bez pomoći Vlade Republike Srbije:

 

„Imali smo odličnu saradnju sa Vladom Srbije i premijerom tokom sanacije šteta od poplave, svi objekti stradali u poplavi su obnovljeni i radovi su završeni u predviđenom roku. Ovde u Kušiljevu danas počinjemo sa realizacijom jednog velikog programa Vlade Srbije, a i nama Svilajnčanima jako značajnog, a to je rekonstrukcija ambulante. Veoma sam ponosan što ovaj veliki projekat kreće iz opštine Svilajnac. Nije uvek bilo u istoriji da Vlada ulaže u one opštine gde su predsednici opština ljudi koji nisu iz vladajuće većine i zato se zahvaljujem premijeru što su vodili računa o potrebama građana i realizovali projekte gde ima dobre i pripremljene dokumentacije“ – izjavio je Milanović i dodao da će na ambulanti biti uređena fasada, instalacije, stolarija, unutrašnji radovi.