Loading
Учитава се...

Selo Vojska dobilo novu ulicu

Objavljeno: 19/10/2015

U Svilajnačkom selu Vojska danas je završeno asfaltiranje ulice koja, prema rečima meštana, mnogo olakšava njihovo svakodnevno funkcionisanje.

Sredstva za asfaltiranje obezbedila je opština Svilajnac, a izvođači radova su Preduzeće za puteve Kragujevac:

„Asfaltirano je 360 metara ulice, a širina asfalta je 3 metra. Radili smo dosta ove godine po Svilajnačkim selima i moram da istaknem odličnu saradnju sa lokalni stanovništvom i lokalnom samoupravom“ – izjavio je šef radova Nenad Todorović.

Ova ulica naročito je značajna za Aleksandra Jeremića, najvećeg lokalnog poljoprivrednog proizvođača, koji kaže da mu je prilaz farmi sada mnogo lakši:

„Ranije je ovde bilo blato, bio je problem i meni da prođem i mojim poslovnim partnerima. Sada više taj problem nemam. Hvala opštini Svilajnac što su izašli u susret meni i meštanima sela Vojska“ – istakao je Jeremić.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović ranije je istakao da opština mora da vodi računa o svojim selima, a naročito o uspešnim poljoprivrednim proizvođačima, posebno kada su oni, kao Aleksandar lideri u svojoj oblasti:

 

„Reč je o lideru u mlekarstvu u Srbiji i Evropi, očigledno je da postoji veliki kvalitet koji smo prepoznali i odali mu priznanje za dan opštine. Jeremić je izgradio modernu farmu po ugledu na Nemačku i Austriju, kakve nema u Srbiji. I njemu i nama je prilazni put bio prepreka za dalji razvoj, pa smo doneli odluku da bez učešća građana asfaltiramo put do farme“ – objasnio je Milanović.