Loading
Учитава се...

SVEČANO OTVORENE NOVE PROSTORIJE KANCELARIJE ZA MLADE SVILAJNAC

Objavljeno: 31/10/2012

 

U Svilajncu su danas svečano otvorene nove prostorije Kancelarije za mlade ove opštine. Novi, savremeno opremljen prostor, uređen je i otvoren uz pomoć sredstava Ministarstva omladine i sporta i lokalne samouprave.

Nove prostorije, koje se nalaze u dvorištu Srednje škole Svilajnac, otvorili su pomoćnica Ministra omladine i sporta Snežana Klašnja i Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

- Mladi su nama iz ministarstva prioritet.  Juče je otvorena 138 kancelarija za mlade u Srbiji, što je pokazatelj da se mladima prostor sve više otvara. Svilajnac je opština koja Kancelariju za mlade ima od 2009. godine, i koja okuplja energične mlade ljude pune entuzijazma, koji su vrlo aktivni. Bez njihove pomoći i zalaganja lokalne samouprave samo Ministarstvo ne bi moglo da obezbedi i opremi ovakav jedan moderan objekat. - izjavila je Snežana Klašnja.

Iz Ministarstva su dalje naglasili da širom Srbije deluje Fond za mlade talente i da  opština Svilajnac ima 20 mladih ljudi korisnika stipendija ovog Fonda, od čega su 17 srednjoškolaca, prvaka na republičkim takmičenjima iz raznih oblasti, i troje studenata zavšnih godina fakultet Univerziteta u Beogradu koji su proglašeni za najbolje studente.

- Zbog svega ovoga, Svilajnac je zaslužio pomoć ministarstva omladine i sportai ovim samo nastavljamo uspešnu saradnju i sa Kancelarijom za mlade i sa opštinom Svilajnac.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da se ove godine proslavlja 135 godina Srednje škole Svilajnac i da je otud nastala ideja da Kancelarija bude smeštena u dvorištu škole.

- Opština sve što radi radi ima na umu mlade. Fabrike koje otvaramo kako bi se u njima sutra mladi zaposlili i ostali u svom gradu, sportske terene koje gradimo za mlade ljude i slično. Ova Kancelarija će biti podržana od strane opštine za sve svoje aktivnosti, sa ciljem da mladi dobiju mesto kvalitetnog okupljanja i provodjenja slobodnog vemena. - izjavio je Predrag Milanović.

Nakon presecanja trake priređen je program mladih pevača i igrača opštine Svilajnac, kao i prigodankoktel u novom prostoru.

Kancelarija za mlade opštine Svilajnac otvorena je u januaru 2009. godine i formirana je radi poboljšanja položaja mladih i motivisanja na aktivno uključivanje u rad lokalne zajednice. Kancelarija za mlade prva je organizacija koja se aktivno bavi mladima, njihovim slobodnim vremenom, kulturnim sadžajem za malde i neformalnim obrazovanjem.