Polazna | Turizam | IZDAVANJE REŠENJA POPLAVLJENIM GRAĐANIMA - ORGANIZACIJA I POTREBNA DOKUMENTACIJA

IZDAVANJE REŠENJA POPLAVLJENIM GRAĐANIMA - ORGANIZACIJA I POTREBNA DOKUMENTACIJA

IZDAVANJE REŠENJA POPLAVLJENIM GRAĐANIMA - ORGANIZACIJA I POTREBNA DOKUMENTACIJA

Izdavanje rešenja o pružanju državne pomoći građanima čiji su objekti oštećeni u majskim poplavama trenutno predstavlja prioritetnu delatnost opštine Svilajnac. Od građana čiji su objekti poplavljeni traže se samo najosnovnija dokumenta, a za svu ostalu neophodnu dokumentaciju službenici opštinske uprave imaju pripremnjene formulare i na sve načine skraćuju postupak izdavanja rešenja, izjavila je Olivera Stanojević načelnica opštinske uprave.

Zbog potrebe da se u kratkom vremenskom periodu donese oko 3000 rešenja, Opština Svilajnac je na poslovima izdavanja rešenja angažovala i službenike javnih preduzeća, a doneta je i odluka da radno vreme opštinske uprave bude od 7 do 20 časova svakim danom, uključujući i dane vikenda. Postupak izdavanja rešenja za sva poplavlljena domaćinstva i privatne objekte, službenici opštinske uprave planiraju da završe do kraja avgusta uključujući i sva sporna rešenja.

 

Opštinska uprava opštine Svilajnac trenutno zahteva minimum dokumentacije potrebne za izdavanje rešenja o pružanju državne pomoći, i ono što je potrebno od dokumenata je:

- fotokopija lične karte

- fotokopija tekućeg računa

- overena izjava dva svedoka ( opštinska uprava ima spreman formular izjave dva svedoka koja se overava se na šalteru opštinske uprave besplatno)

- saglasnost ukoliko se radi o suvlasništvu na objektu (opštinska uprava ima spreman formular saglasnosti).

Opštinska uprava je organizovana tako da se na što bolji, brži i efikasniji način izdaju rešenja, pa je zbog toga od službe za katastar nepokretnosti po službenoj dužnosti nabavila izvode iz liste nepokretnosti, tako da građani ne moraju da idu u katastar, jer to radi opština po službenoj dužnosti, a opština po službenoj dužnosti pribavlja i uverenja o prebivalištu  od MUPA Republike Srbije, a sve kako bi građanima olakšala prikupljanje dokumentacije.

Prijavite se ne feed komentara Komentara (2 poslato)

avatar
Ana 14.08.2014. 21:10
A mi sto smo u inostranstvu? Zasto ne pisete da za nas koji zivimo u inostranatvu i placamo uredno porez i sve druge racune Necemo dobiti nista? Zar mi Molim vas nalazimo novac na putu? ILi u cemu je problem?
avatar
trailovic. mile 20.08.2014. 01:48
ovo nemoguce moja kuca bila polavena predao sam sve dokometaciju stose trazilo dosada nisam dobijo nikakfi odgovor samo nesto se trazi dabi se odbilo ovako kao da ja nisam gradan ove zemlje ako me odbije zalicuse do vrkovnog suda i ako potrebno ido evropskog suda i ja Imam pravo kao i ostali ja placam porez iostale dadbine kao i ostal kuca mije bila 2 mera voda u kuci svesam izgubijo i ovo malostosu rekli da daju i to ibegavaju da daju nema veze dali neko nema ovako uopste nema pravde
ukupno: 2 | prikazano: 1 - 2

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak