Loading
Учитава се...

Turska donirala kompletnu opremu za kuhinju poplavljenog vrtića u Svilajncu

Objavljeno: 11/08/2014

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA donirala je danas kompletnu opremu za opremanje kuhinje u PU "Dečja radost" u Svilajncu. Ovim povodom opštinu Svilajnac posetili su predsednik balkanskog odeljenja TIKE Mahmut Čevik i njegovi saradnici, gde su obišli vrtić i radove i svečano uručili donaciju vrednu oko 30.000 evra. Mahmut Čevik je izjavio da je ovo samo jedna od pomoći koju turska vlada i ova agencija pružaju ugroženima širom Srbije i da je namenjena najmlađima, kako bi se vrtić što pre osposobio za rad. Iz tog razloga su i odlučili da donacija bude u opemi. 
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da je Turska jedna od prvih država koja je pritekla u pomoć, i da je sa ovom agencijom bilo lako, brzo i efikasno dogovoriti se o donacjii:
"Osim pomoći koja je stigla brzo i koja znači rešavanje jednog od najvećih problema u opremanju vrtića, sa turskim predstavncima smo razgovarali i o mogućnostima za proširivanje saradnje, za dovođenje nekih tursih investitora u Svilajnac. Naišli smo na veliko razumevanje i prijateljstvo od strane Turske i dugujemo im veliku zahvalnost" - izjavio je Milanović.