Loading
Учитава се...

ПОТПИСАН АНКЕС УГОВОРА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРВЕ ФАЗЕ ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СВИЛАЈНАЦ

Objavljeno: 12/05/2023

Општина Свилајнац потписала је данас Анекс Уговора са Министарством грађевинарства, саобраћаја инфраструктуре и кинеском компанијом China Road and Bridge Corporation (CRBC) о првој фази изградње канализационе мреже на територији општине Свилајнац.

 Уговор је потписао председник општине Свилајнац Предраг Милановић који је рекао да ће се у овој фази радити канализациона мрежа у Кушиљеву, Седлару, Суботици и Тропоњу:

"У овој првој фази изградиће се скоро 72 км канализационе мреже у ова четири села, а вредност радова је око 30 милиона евра. До краја године потписаће се Анекс и за другу фазу чија је вредност око 40 милиона евра, што је министар Весић најавио, чиме ово постаје највећи инфраструктурни пројекат у историји Општине Свилајнац" - изјавио је Милановић додавши да ће се овим пројектом значајно побољшати и животна средина и животни стандард људи, јер ће на крају овог пројекта преко 70% становништва општине Свилајнац добити могућност да се прикључи на канализациону мрежу.

Такође,у оквиру пројекта изградиће се и постројење за пречишћавање отпадних вода. Горан Весић, Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре каже да ово Министарство има одличну сарадњу са Општином Свилајнац и да ово није једини пројекат који се у сарадњи спроводи:

 "До краја године завршиће се и реконструкција висећег моста у селу Војска чиме ће се решити велики проблем мештана. А што се тиче канализације, Свилајнац је једна од општина која ће добити највише километара новоизграђене канализационе мреже када се заврше обе фазе. Свилајнац је једна од осам општина и градова која је данас потписала Анексе уговора у оквиру пројекта "Чиста Србија" за изградњу канализационе мреже који се реализује уз подршку кинеске Владе и кинеске компније CRBC“ – изјавио је Весић.

Анексе Уговора данас су потписали представници осам локалних самоуправа у Србији, и то Свилајнца, Сомбора, Ваљева, Ћићевца, Дољевца, Аде, Инђије и Суботице.

covid
covid