Loading
Учитава се...

Akreditovano visoko školstvo u Svilajncu

Objavljeno: 24/01/2013

Fakultet Ekološke poljoprivrede Univerziteta Educons u Svilajncu jedna je od samo tri akreditovana isturena odeljenja nekog Univerziteta u Srbiji. Prema Zakonu o visokom obrazovanju, sva isturena odeljenja nekog Univerziteta, kojih se procenjuje da ima oko 100, moraju da ispune određene uslove kako bi bili akreditovani.

"Za sada su akreditovana samo tri isturena odeljenja i to su Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice otvoreno u Bujanovcu,  odeljenje novosadskog  Fakulteta tehničkih nauka u Inđiji i Fakulteta Educons u Svilajncu.  Izuzetno smo ponosni na to." - izjavio je dekan Fakulteta ekološke poljoprivrede Univerziteta Educons u Svilajncu Ljubinko Jovanović.

Potpredsednik Komisije za akreditaciju prof. dr Endre Pap kaže da su jasno definisani uslovi koje svaka jedinikca van sedišta ustanove mora da ispuni.

"Mora da ima biblioteku, studentsku službu,  određeni broj slušaonica i profesora. Na ovaj način uvodi se red u ovu oblast i studenti dobijaju kvalitetnije obrazovanje" - izjavio je za dnevni list "Blic" prof. dr Endre Pap.

Predsednik opštine Svilajnac  Predrag Milanović kaže kako je ovo veoma važno za podizanje nivoa obrazovanih građana u Svilajncu ali i okolini.

"Ovom akreditacijom dobili smo potvrdu kvaliteta ove visokoškolske ustanove. Takođe, očekujemo od ove godine prvu generaciju inženjera u organskoj proizvodnji, koji su imali tu privilegiju da fakultet završe u svom gradu." - rekao je Predrag Milanović.