Loading
Учитава се...

Održana konstitutivna sednica skupštine opštine Svilajnac

Objavljeno: 09/08/2012

U Svilajncu je dana 26.05.2012. konstituisana Skupština opštine, izabrano novo rukovodstvo, a za predsednika opštine većinom glasova izabran je Predrag Milanović (DS). 

Skupštinsku većinu su formirali DS sa 17 odbornika i koalicija SPS-JS koja je na lokalnim izborima 6. maja osvojila 13 odborničkih mesta.

U opozciji su ostali Grupa građana "Pokret za Svilajnac" koji ima osam odbornika, "Pokrenimo Svilajnac - SNS" i DSS. Skupština opštine Svilajnac ukupno ima 47 odbornika.

Ujedinjeni regioni Srbije, koji su u prošlom mandatu imali predsednika opštine, na ovim izborima u Svilajncu nisu prešli cenzus. 

Za predsednika opštine izabran je Predrag Milanović, koji je u prošlom mandatu obavljao funkciju zamenika predsednika, a za njegovog zamenika izabrana je dr Danijela Stojadinović (SPS).

Za predsednika Skupstine opštine izabran je doktor veterine Miroslav Marinković (DS), koji je ovu funkciju obavljao i u prošlom mandatu, a na mesto zamenika Skupštine opštine izabran je Mikica Mikić ( SPS ).

Odbornicu su izbarali i novo Opštinsko veće, postavili sekretara opštine i izabrali članove Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i javna priznanja.

U svečanom govoru novoizabrani predsednik opštine Predrag Milanović zahvalio se koalicionim partnerima, dosadašnjim saradnicima i građanima na podršci i naglasio da će opštinu Svilajnac i dalje voditi u pravcu ekonomskog i privrednog razvoja i sveukupnog prosperiteta.