Loading
Учитава се...

OPŠTINA SVILAJNAC APSOLUTNI ŠAMPION 86. NOVOSADSKOG SAJMA

Objavljeno: 17/05/2019

 

Na 86. Međunarodnom poljoprivrednom Sajmu u Novom Sadu opštini Svilajnac uručen je danas pehar apsolutnog šampiona u govedarstvu, što je najveće sajamsko priznanje u ovoj oblasti, a opština Svilajnac osvaja ga 4. put u poslednjih 10 godina.

Pehar Apsolutnog šampiona Novosadskog sajma u oblasti govedarstva primio je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac i tom prilikom izjavio da se vrhunska goveda simentalske rase u Svilajncu gaje poslednjih 100 godina:

“Svilajnac ima dugu tradiciju govedarstva, naši stočari svake godine sve bolje rade svoj posao, opština Svilajnac svojim merama za poljoprivredne proizvođače podstiče njihov napredak i sve je to sada dalo rezultate. Ova priznanja dokaz su da stručna javnost Srbije, pa i šire, prepoznaje Svilajnac kao lidera u stočarstvu”.

Osim toga, resavski farmeri tradicionalno su osvojili veliki broj priznanja i nagrada, pa je tako ove godine 6 izlagača osvojilo 9 priznanja:

  1. Pehar Apsolutnog šampiona Novosadskog sajma u obasti govedarstva osvojila Opština Svilajnac,
  2. Titulu šampionke Novosadskog sajma u kategoriji junica je osvojilo grlo Hana, vlasnika Dragana Todorovića iz Dublja,
  3. Srebrnu medalju Novosadskog sajma kao prva pratilja šampionke osvojila junica, vlasnika Milana Rajkovića iz Svilajnca,
  4. Bronzanu medalju Novosadskog sajma kao druga pratilja osvojila junica, vlasnika Dragiše Nikolića iz Svilajnca,
  5. Bronzanu medalju Novosadskog sajma kao druga pratilja osvojila junica, vlasnika Markosa Đurđevića iz Kušiljeva,
  6. Dragiša Nikolić iz Svilajnca, Milan Rajković iz Svilajnca i Markos Đurđević iz Kušiljeva su osvojili pehar Novosadskog sajma za izložene kolekcije junica,
  7. Plaketu Novosadskog sajma za najlepšu mladu kobilu sajma osvojila kobila, vlasnika Milana Rajkovića iz Svilajnca.

Opština Svilajnac nagradila je sve svoje izlagače na ovogodišnjem Sajmu sa po 30.000 dinara.

Resavske stočare sada čeka Resavski poljoprivredni sajam 11. septembra, koji se održava u Svilajncu svake godine i okuplja sve veći broj izlagača iz Pomoravlja, Srbije, ali i regiona.