Loading
Учитава се...

ODRŽAN PRVI SVILAJNAČKI POLUMARATON

Objavljeno: 15/10/2018

ODRŽAN PRVI SVILAJNAČKI POLUMARATON

Novica Stojanović iz Kovina pobednik je prvog polumaratona održanog danas u Svilajncu, sa vremenom od  1 sat 17 minuta i 32 sekunde, što je ujedno i njegov lični i rekord trase, dok je u ženskoj konkurenciji pobedu odnela Danijela Cvetković iz Beograda, koja ja 21km istrčala za 1 sat 34 minuta i 17 sekundi.

„Osim što je ovo druga trka u Srbiji koja je besplatna za trkače, zadovoljan sam i organizacijom. Staza je odlična, brza, bilo nam je toplo u poslednjem krugu, ali kada se pobedi sve je u redu. Vidimo se i sledeće godine“ – izjavio je pobednik Novica Stojanović.

Danijela Cvetković, pobednica u ženskoj konkurenciji, istakla je da joj se jako dopalo što je bilo mnogo publike koja je bodrila trkače i navijala.

Oko 400 trkača iz cele Srbije trčalo je na svilajnačkom polumaratonu, a svi učesnici saglasni su da je organizacija bila odlična, besprekorno organiovana, da je staza brza, ravna, pogodna za trčanje i da će sledeće godine učestvovati ponovo.

Organizatori svilajnačkog polumaratona su Atletski klub „Duge staze“ iz Svilajnca, opština Svilajnac i Sportski savez Svilajnac. Pehare pobednicima uručio je predsednik opštine Predrag Milanović, koji je istakao da je ovo jedan od najvećih sportskih događaja u Svilajncu:

„Svilajnac je danas upisan na republičku mapu polumaratona, kao dobar domaćin i organizator, ovo je prvi ali narednih godina nastavljamo sa organizacijom polumaratona, sa težnjom da postane maraton. Opština Svilajnac stoji iza svojih klubova i ovakvih manifestacija, ne samo moralno, nego i finansijski. Dosta ulažemo i u sporstku infrastrukturu, trenutno su pri kraju radovi na rekonstrukciji sportske hale, koja će biti urađena po svim standardima za svetska sportska takmičenja, sa kapacitetom 1.200 mesta, a u intenzivno radimo i na razvoju konjarstva, pa će Svilajnac u naredne dve godine dobiti i hipodrom“ – izjavio je Milanović.

Ujedno je održana i Trka zadovoljstva, na kojoj je učestvovalo skoro 200 trkača, od kojih je najmlađa Lana Zajić, koja ima samo 6 godina, a najstariji učesnik je Dobrivoje Đorđević , koji ima 74 godine.

Pobednici po kategorijama 40+ su Bojan Kostić i Danijela Cvetković, 50+ Saša Antić i Vera Velimirović i 60+ Radovan Dačić.