Loading
Учитава се...

SVILAJNAC SREĐUJE MOSTOVE

Objavljeno: 23/09/2015

    Na teritorji opštine Svilajnac u toku je gradnja novog mosta u selu Subotica jer je stari most oštećen u poplavi i predstavljao je bezbednosni rizik. Novi most povezuje dva opštinska sela sa regionalnim putem, kao i opštine Svilajnac i Despotovac.

 

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obišao je danas sa svojim saradnicima radove na mostu koji će biti dugačak preko 35 metara i širok 6 metara, što je duplo od širine starog mosta:

„Nama novi most ima dvostruku važnost, prvo što moramo da uklonimo postojeći most jer statički nije dobar i oštećen je u prošlogodišnjim poplavama, a kao drugo ovaj most je preduslov za regulaciju reke Resave. Očekijemo da austrijska agencija ADA, koja je nadležna za projekat regulacije krajem oktobra raspiše tender i da pokrenemo ovaj najznačajniji projekta za Svilajnac“ – izjavio je Milanović i dodao da je vrednost novog mosta preko 40 miliona dinara.

Meštani sela Subotica kažu da će im sad biti mnogo lakše da dođu u grad, da deca idu u školu, a i bezbednost će im biti mnogo veća:

„Više se ne plašimo da ćemo biti odsečeni ako voda u Resavi nadođe, a i do sada dva vozila nisu mogla da se mimoiđu na mostu, sada to više neće biti problem“ – objasnio je meštanin i predsednik Saveta mesne zajednice Slobodan Paunović.


Zamenik predsednika opštine Svilajnac dr Danijela Stojadinović kaže da lokalna samouprava čini sve da poveća bezbednost građana i da obezbedi realizaciju neophodnih infrastrukturnih projekata:

„Ovo je jedna od mera neophodnih za regulaciju reke Resave, a što je podjednako važno i olakšaće se svakodnevni život meštana nekoliko sela“ – izjavila je dr Stojadinović.

Osim ovog mosta, u gradu Svilajncu se rekonstruiše i most kod Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, koji će osim neophodnih popravki dobiti i stazu za bicikliste i osobe sa invaliditetom. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je ovaj most možda i najvažniji za grad jer preko njega svakog dana prelazi više od 2.000 učenika:

„Most će dobiti i novu rasvetu, povećaćemo bezbednost, a njegovu rekonstrukciju sa svim novinama finansiraće u potpunosti opština Svilajnac. Vrednost radova je oko 20 miliona dinara. Neki planovi za budućnost su da nakon regulacije reke, obala Resave dobije i kej. Ovo je u poslednjih sedam godina peti rekosntruisani most, a sagrađeno je i četiri nova“ – objašnjava Milanović.


 

Inače, u toku 2015. godine u Svilajncu su rađene infrastrukturne investicije čija će vrednost biti do kraja godine preko milijardu dinara.