Loading
Учитава се...

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA FIZIJATRIJE U SVILAJNCU

Objavljeno: 13/11/2015

Svečanim otvaranjem danas je obeležan završetak rekonstrukcije odeljenja fizijatrije u Svilajncu.

Na odeljenju fizijatrije Doma zdravlja Svilajnac završeni su radovi na sanaciji i modernizaciji objekta, u okviru kojih su na ovom objektu sanirani vodovodne cevi, instalacije, zidovi, podovi, sanitarije, a obezbeđena je i nova oprema... Sredstva za sanaciju obezbedili su opština Svilajnac, KJP „Morava“ iz Svilajnca i Dom zdravlja Svilajnac.

Direktorka Doma zdravlja Svilajnac dr Vera Branisavljević kaže da je, osim građevinskih radova, kupljena i nova oprema s obzirom da je postojeća bila zastarela:

„Cilj je da građani Svilajnca imaju što bolju zdravstvenu negu i zaštitu. Svi aparati su novi i ovim idemo ka modernizaciji svih službi, kako bismo našim pacijentima pružili što bolje zdravstvene usluge. Služba fizijatrije posluje u posebnoj zgradi, čija je kompletna rekonstrukcija završena“ – objasnila je dr Branisavljević.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je ovo jedan u nizu infrastrukturnih projekata:

„Ovo je za našu opštinu i njene građane jedna jako uspešna godina, rekonstruisali smo obrazovne ustanove, krenuli u modernizaciju zdravstvenih jedinica, i od početka godine do sad imamo blizu milijardu dinara infrastrukturnih investicija na teritoriji opštine. U oblasti zdravstva obavljamo i veliki sistematski pregled stanovništva, a preglede mogu obaviti i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje“ – istakao je Milanović.

Inače, odeljenje fizijazatrije u Svilajncu pruža oko 45.000 usluga godišnje.