Loading
Учитава се...

Zoran Panović promovisao svoju novu knjigu "Tito-kratak kurs"

Objavljeno: 11/03/2015

Promocija nove knjige glavnog urednika lista “Danas” Zorana Panovića “ Tito – kratki kurs” održana je sinoc u Centru za kulturu u Svilajncu, pred skoro punom salom.Na promociji su govorili: pisac i glavni i odgovorni urednik lista "Danas" Zoran Panović, novinar, pisac i glavni urednik televizije Happy Milomir Marić, glavni i odgovorni urednik novinske agencije "BETA" Ivan Cvejić i glavni urednik magazina "Nedeljnik" Veljko Lalić. Ovi eminentni novinari, ali i stručnjaci za tematiku Josipa Broza Tita su u jednočasovnom izlaganju svilajnačkoj publici predstavili, ne samo knjigu i njen sadržaj, nego i ceo period Titovog vladanja.
Autor je objasnio da je “Tito – kratki kurs” sociološko-istorijski ogled, ali i priručnik namenjen onima koji žele da se upoznaju sa likom i delom Josipa Broza Tita. Priručnik je nastao na osnovu istraživanja koje je rađeno u okviru grupe za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i na osnovu novinarskih tekstova u toku višegodišnjeg bavljenja problematikom (post)titoizma.
Predstavljajući svoje delo, pisac Panović je rekao: “O Titu je napisano mnogo radova, žanrovski najrazličitijih, počev od publicističkih pa do umetničkih. U njima često srećemo ekstremna i međusobno suprotstavljena gledišta. Jedni na nivou gole i uglavnom neukusne apologije veličaju Titovu „nepogrešivost” i gotovo mesijansku predodređenost, dok ga drugi „raskrinkavaju” povodeći se ideološkom netrpeljivošću, ličnim razlozima i animozitetom ili dnevnopolitičkim potrebama, a retko kada naučnim kriterijumom objektivnosti."
Ovo je druga promocija Panovićevih knjiga u Svilajncu.