Loading
Учитава се...

Stigla oprema i nameštaj u novi dom učenika Poljoprivredno-veterinarske škole

Objavljeno: 24/09/2015

 Novi kreveti, ormani, kupatila, oprema za novoizgrađeni dom učenika stigli su u Poljoprivredno-veterinarsku školu u Sviljnacu, gde se postavljaju i montiraju ovih dana, čime se projekat izgradnje ovog doma, koji je počeo pre pet godina, privodi kraju.

 

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obišao je novi dom učenika i istakao da je proširivanje smeštajnih kapaciteta od velike važnosti ne samo za školu, nego za ceo grad:

„Na ovaj način ne olakšavamo samo samo učenicima, nego se spremamo za neka buduća vremena, kada neće moći sve škole da opstanu, neke će  morati da se gase, naša poljoprivredna škola imaće kapacitete da prihvati još učenika iz drugih gradova u kojima će možda doći do gašenja nekih škola. Ovo je, takođe, i višenamenski objekat koji će tokom trajanja raspusta moći da služi za međunarodne sportske, naučne i obrazovne kampove, što nam je zbog blizine Prirodnjačkog centra Srbije izuzetno važno. Sve je urađeno po njavišim evropskim standardima“ – izjavio je Milanović i dodao da se sada čeka da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavi još opreme koja fali, da se uradi tehnički prijem objekta i da se dobije saglasnost ministarstva za useljavanje učenika, što bi trebalo da bude do početka drugog polugodišta.


Direktor Poljoprivredno-veterinarske škole sa Domom učenika Zoran Radosavljević kaže da je intersovanje za ovu školu dece iz drugih gradova veliko, a samim tim i potreba za proširivanjem smeštajnih kapaciteta doma:

„Novim domom učenika proširili smo smeštajne kapaciteta za 180 ležajeva, što će u potpunosti zadovoljiti potrebe naših učenika. Postoje učenici koji čekaju da se usele u dom, a i oni koji su već u postojećem domu imaće bolje, komotnije uslove za učenje i život“.

Novi dom učenika obišla je i zamenik predsednika opštine dr Danijela Stojadinović koja je istakla kako svilajnačka poljoprivredna škola sa pravom nosi epitet jedne od najboljih u Srbiji.

 

Novi dom učenika ukupno će koštati oko 2 miliona evra.

covid
covid