Loading
Учитава се...

SVETOSAVSKOM PRIREDBOM OBELEŽEN ZAVRŠETAK REKONSTRUKCIJE ŠKOLE U SELU VOJSKA

Objavljeno: 27/01/2016

Rekonstrukcija Osnovne škole „Stevan Sinđelić“ u selu Vojska je završena, pa je tim povodom danas predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obišao ovu školu i prisustvovao svetosavskoj priredbi đaka ove škole.


Na ovoj školi je zamenjen krov, urađeni su novi podovi i izvršene neophodne popravke, a prema rečima direktorke ove škole Vesne Milić, rekonstrukcija je koštala više od 12 miliona dinara:
„Učenici sada imaju mnogo bolje uslove, nema više prokišnjavanja i ovim projektom rešili smo sve naše infrastrukturne probleme. Želim da istaknem da se zahvaljujem opštinskom rukovodstvu što je omogućilo i da adaptiramo učionicu isturenog odeljenja naše škole u Mačevcu“ – izjavila je ona.
Predsednik opštine Svilajnac istakao je da je ova škola jedna od ukupno šest čija je rekonstrukcija završena ili je u toku:
„Ovo je pola posla, planiramo ove godine da zamenimo i stolariju na ovoj školi, a sredićemo i školu u Radošinu. Plan je da u narednih nekoliko godina sve naše škole izgledaju kao sve savremene škole u svetu“ – objašnjava Milanović.


Zamenik predsednika opštine Svilajnac dr Danijela Stojadinović kaže da je danas dupli povod za obilazak ove škole:
„Želim da pohvalim učenike na sjajnoj priredbi, pokazali su nam šta znaju i koliko ima znači da imaju sada bolje i kvalitetnije uslove za nastavu.“

covid
covid