Loading
Учитава се...

Svilajnački učenici svoj prvi školski dan proveli u Prirodnjačkom centru

Objavljeno: 01/09/2015

 Učenici svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Svilajnac svoj prvi školski dan proveli su u obilasku Prirodnjačkog centra Srbije, gde im je priređen doček i kratak program.

 

Raspoređeni su po grupama od 1. do 4. razreda, zatim od 5. do 8. razreda i na srednjoškolsku grupu. Više od 3.000 đaka obišlo je Prirodnjački centar u toku dana, a mnogi od njih su ga i prvi put posetili.

Najmlađima se obratila dr Danijela Stojadinović zamenik predsednika opštine Svilajnac, koja im je poželela uspešan početak školske godine:

„Želim svim učenicima da budu dobri đaci,  a pre svega dobri ljudi. Opština Svilajnac se trudi da svim učenicima obezbedi što bolje uslove za učenje i odrastanje i ponosni smo na to kako naše škole izgledaju. Ovim obilaskom Prirodnjačkog centra želeli smo da vam ovaj prvi dan škole ostane u najlepšem sećanju“ – izjavila je dr Stojadinović.


Učenicima od 5. do 8. razreda obratio se dr Miroslav Miša Marinković koji im je poručio da vredno uče i rade.


Svci učenici osnovnih škola su dobili i po poklon – raspored časova i lenjir, a uživali su u muzici i horu OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Svilajnac. Najmlađi učenici su uživali i u druženju sa maskotama od kojih su na poklon dobili bombone.

Srednjoškolce su dočekali najbolji učenik Aleksa Milosavljević, koji je najbolji ne samo u srednjim školama nego i na svetu s obzirom da je osvajač zlatne medalje na Hemijskoj olimpijadi ove godine i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović. Milanović je naročito istakao da lokalna samouprava podržava talentovane, mlade i vredne ljude, pa je Aleksi uručio nagradu opštine Svilajnac za postignuti svetski uspeh – 120.000 dinara:

 

„Podržavamo i podržvaćemo najbolje, čestitam Aleksi na postignutom uspehu i želim da među vama srednjoškolcima bude još ovakvih uspeha. Čestitam i Aleksinoj profesorki i svim profesorima koji vode računa o vama. Želeo bih samo da istaknem da su sve škole u Svilajncu sređene, obnovljene, moderno opremljene i sigurna sam da su među najboljim u regionu pa i šire“ – naglasio je Milanović u svom obraćanju srednjoškolcima.


covid
covid