Loading
Учитава се...

ОДРЖАНА ЈЕДАНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СВИЛАЈНАЦ

Objavljeno: 01/12/2021

Једанаеста седница Скупштине општине Свилајнац, одржана је јуче и имала је 20 тачака дневног реда, а присуствовало јој је 37 одборника.

Потврђен је мандат новом одборнику Милораду Живковићу, пензинеру из Радошина.

На седници су усвојени Планови рада за 2022. годину Црвеног Крста Свилајнац и Штаба за ванредне ситуације општине Свилајнац и донета су кадровска решења за надзорне и управне одборе појединих јавних служби.

Усвојена је Одлука о оснивању Природњачког центра, чиме је започета процедура оснивања Природњачког центра као нове јавне службе.

На крају седнице председник општине Предраг Милановић говорио је о значајним оствареним привредним и економским резултатима, и истакао да се у последњих 10 година обим спољно-трговинске размене удвостручио, а да је у поморавском региону општина Свилајнац на другом месту по оствареним резултатима у области привредног раста. Такође, Милановић је нагласио да је у индустријским зонама запошљено преко 1000 радника, што је допринело да се проценат незапослених тренутно спусти испод 10%. Председник општине захвалио се грађанима који су искористили своје демократско право и изабрали чланове Савета за 15 месних заједница на територији општине Свилајнац.

covid
covid