Loading
Учитава се...

Od Fondacije Novak Đoković 17 miliona dinara za obnovu vrtića u Svilajncu

Objavljeno: 08/07/2014

Ugovor o donaciji za sanaciju i rekonstrukciju vrtića  u Svilajncu danas su u kabinetu predsednika opštine Svilajnac potpisali predstavnici Fondacije Novak Đoković, opština Svilajnac i PU "Dečja radost" Svilajnac. Vrednost donacije je 17 miliona dinara i ova sredstva će biti utrošena na sanaciju objekata 2 i 3 ovog vrtića, koji je potpuno razoren u nedavnim poplavnom talasu. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da su na ovim objektima najveća oštećenja na spoljnoj stolariji, koja se kompletno mora zameniti, ali i podovima, zidovima... Voda je dostizala visinu od 1,5 metar. Fondacija Novak Đoković na sebe preuzima komletnu rekonstrukciju ovih preostalih objekata.

"Pregovori sa Fondacijom Novak Đoković trajali su oko mesec dana i rezultirali su potpisivanjem današnjeg ugovora. Praktično ovim ugovor Fondacija će uložiti značajna sredstva na kompletnu popravku i opremanje preostala dva objekta vrtića. Meni je lično veoma drago što je Fondacija Novak Đoković prepoznala opštinu Svilajnac ne samo kao ugroženu teritoriju, nego i kao partnera koji može brzo i efikasno da uradi dokumentaciju i realizuje radove" - istakao je Predrag Milanovć predsednik opštine Svilajnac i dodao da je ovaj ugovor i garancija da će značajan deo vrtića biti obnovljen i spreman za rad oko 1. septembra, a da će prvi radovi pod pokroviteljstvom fondacije početi već sledeće nedelje.

Gorana Džudža Jakovljević menadžer projekata u Fondaciji Novak Đoković kaže da je druga predškolska ustanova koju ova fondacija pomaže i da im je primarni cilj bio da pomognu deci i opštinama koje su pretrpele najviše štete:

"Fondacija Novak Đoković se i inače bavi decom predškolskog uzrasta, nezavisno od ovg povoda, tako da se nadam da ćemo, kada osposobimo ovaj vrtić i vratimo mališane u njega, doći ovde nekim drugim povodom i baviti se nekim lepšim aktivnostima" - izjavila je Gorana Džudža Jakovljević.

Opština Svilajnac je, u saradnji sa Fondom B92, već pristupila obnovi centralnog objekta PU „Dečija radost“, a već  je prikupljeno oko 200.000 evra u ovu svrhu. Fondacija B92 je medijski pokrovitelj obnove i pomaže u prikupljanju sredstava za njegovu obnovu. Za sanaciju ovog objekta potrebno je oko 500.000 evra ukupno, tako da iz opštine i dalje apeluju na sve donatore, firme, organizacije, pojedince da uplatama pomognu obnovu vrtića u Svilajncu koji je potpuno stradao u poplavama. Informacije o uplatama mogu se pronaći na sajtovima www.dnacije.rs ili www.obnovimosvilajnac.com.

 

covid
covid