Loading
Учитава се...

Svečano otvoren vrtić “Dečija radost” u Svilajncu

Objavljeno: 03/09/2014

Fondacija Novak Đoković za manje od dva meseca renovirala je i opremila dva objekta Predškolske ustanove “Dečija radost” iz Svilajnca koji su danas svečano otvoreni. Ukupna vrednost donacije, koju je u potpunosti obezbedila Fondacija, iznosi 146.000 eura, odnosno 17 miliona dinara

“Izuzetno smo srećni jer po planu otvaramo vrtić u Svilajncu koji je pretrpeo najveću štetu od svih ustanova javne namene na teritoriji ove opštine. Naš cilj je bio da posle poplava budemo efikasni kako bi deca novu školsku godinu dočekala u svojim vrtićima i nastavili da uče i stiču nova znanja. Obnovom ova dva objekta krenuće u vrtiće  blizu 250 mališana u Svilajncu, a mi se stavljamo na raspolaganje opštini ukoliko je potrebno da pomognemo u sanaciji centralnog objekta kako bi “Dečija radost” u potpunosti bila vraćena u funkciju, rekla je nakon otvaranja objekta Gorana Džudža Jakovljević, prodžekt menadžer Fondacije.

Džudža Jakovljević je podsetila da je Fondacija protekle nedelje otvorila vrtić u Petrovcu na Mlavi u koji je uloženo 136.000 eura, kao i da su počeli radovi na vrtiću u Obrenovcu u vrednosti od više od pola miliona eura.

Predrag Milanović, predsednik Opštine Svilajnac izrazio je nadu da će sa Fondacijom Novaka Đokovića nastaviti da sarađuju jer su pokazali izuzetnu profesionalnost, brzinu, efikasnost, a pre svega humanost.

“Opština Svilajnac duguje veliku zahvalnost Novak Đoković fondaciji na uloženom naporu i efikasnosti u radu. Fondacija nam je mnogo pomogla da u najkraćem mogućem roku kompletno obnovimo objekte 2 i 3 našeg poplavljenog vrtića, a to znači da će od danas oko polovina mališana moći da krene u vrtić. Time polako rešavamo jedan od najvećih problema našeg grada nakon poplava. Međutim, ostalo je da rekonstruišemo centralni objekat vrtića, radimo na tome predano kako bi do zime sve bilo gotovo, a mališanima obezbeđeno novo, obnovljeno mesto za odrastanje”, izjavio je Milanović.

 Zorica Đorđević, direktorka PU "Dečja radost” izjavila je da je katastrofalna prirodna nepogoda za sobom u poplavnom talasu ostavila pustoš, ali nije uništila nadu i snove dece “našeg grada i vrtića. Pojavila se Novak Đoković fondacija koja je nesebičnim angažovanjem i ulaganjem omogućila da se deo vrtića obnovi i opremi i da danas možemo opet da ga vratimo svojoj nameni – da bude vrtić pun dečjeg smeha, graje i radosti”, istakla je Đorđević.

Podsetimo, Svilajnac je u noći između 15. i 16. maja zadesila velika prirodna katastrofa. „Dečija radost“ , jedini predškolski objekat u ovoj opštini koji je primao 450 dece,  pretrpeo je najveću štetu i bio potpuno neupotrebljiv. U sva tri objekta uništen je kompletan inventar i oprema za rad. Radovi su počeli odmah nakon potpisivanja ugovora, početkom jula meseca. Kompletno renoviranje je podrazumevalo instalaciju nove kotlarnice, zidarske i molerske radove,  isušivanje svih unutrašnjih i spoljašnjih površina, ugradnju unutrašnje stolarije, zamenu kompletne PVC stolarije, ugradnju venecijanera. Osim toga zamenjena je sanitarna galanterija, rasvetna tela, deo krova, a nakon završetka radova kompletno gradilište je detaljno očišćeno. Objekat je u potpunosti opremljen, a kompanije JRJ donirala je mnogobrojne knjige i  naslove i time ispunila police u dečijim učionicama.

 

 

covid
covid