Loading
Учитава се...

VELIKA AKCIJA PORESKIH ORGANA OPŠTINE SVILAJNAC : UNAKRSNA KONTROLA – POLITIČARI SE PRVI PROVERAVAJU

Objavljeno: 05/12/2014

Opština Svilajnac formirala je danas specijalnu komisiju za kontrolu naplate poreza na imovinu poreskih obveznika, koja je sastavljena od građevinskih i poreskih inspektora. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da će se u kontrolu prvo krenuti od političara:

„Moram da napomenem da većina građana izmiruje svoje obaveze, međutim postoje i oni koji to ne rade na savestan način i zato lokalna samouprava pokreće jednu veliku akciju, a to je kontrola poreskih prijava. Opštine su sada dužne da vrše naplatu poreza na imovinu i mi moramo da ovaj posao privredemo do kraja“ – rekao je Milanović i posebno naglasio da je prvi zadatak novoformirane komisije da do Nove Godine iskontrolišu prvo političare, zatim privredne subjekte, pa tek na kraju građane.

„Mislim da je pošteno da prvo mi političari pokažemo da li smo proijavili svoju imovinu, da li smo uredno platili porez, a onda da tražimo da to izvršavaju i ostali građani. U ovom trenutku nisu svi izmirili svoje obaveze i ja ih ovim putem i pozivam da to urade do Nove Godine jer ćemo tada javno objaviti spisak onih koji ne izmiruju svoje obaveze. Prva kontrola ove komisje biće obavljena već danas i to na mojoj imovinskoj karti, proveriće se da li sam uredno platio porez,a već od ponedeljka sve moje kolege moraće da polože račune inspektorima. “ – rekao je Milanović.

Opština Svilajnac je omogućila građanima koji su poplavljeni da im se značajno umanji iznos poreza:

 

„Još jednom bih pozvao sve građane da iskoriste ovu pomoć, da ne prenose poreske obaveze u narednu godinu. Većina ljudi plaća porez, ali naplata poreza mora da bude 100%. To nije nešto oko čega možemo da diskutujemo. Mi svakako nećemo voditi politiku povećanja poreskih obaveza, ali dažbine moraju da budu plaćene, a njih su oslobođeni jedino slocijalno ugrožena lica.“ -  zaključuje Milanović i ističe da upravo političari moraju da budu ti koji prvi servisiraju svoje obaveze i daju primer ostalim građanima.

covid
covid